150909 DirkDirk Wijnalda, meervoudig Nederlands Triathlonkampioen lange afstand, maakt flink wat fietskilometers. Tijdens trainingen én op weg naar zijn werk. Ook Dirk doet mee aan de Fiets Telweek.

Betere doorstroming
Als hij traint, mijdt Dirk zoveel mogelijk stoplichten, kruisingen en drukke plekken: “Hoe beter het doorstroomt, hoe liever ik er fiets. Ik vind vooral die speciale stoplichten super, waarvan de detectielussen een meter of 30 voor het stoplicht liggen. Het licht springt dan al op groen als je bijna bij het stoplicht bent.”

Fietsnetwerk logischer maken
De app heeft hij al gedownload: ”Ik hoop dat ze met het onderzoek en de data de fietsnetwerken logischer kunnen maken. Nu ligt bijvoorbeeld 200 meter na dat speciale stoplicht een kruising met een weg waar het autoverkeer voorrang heeft. En fietsers weer moeten stoppen. Dat is gewoon niet handig gedaan.”

Data geven inzicht
Dirk hoopt dat veel triatleten en andere fietsliefhebbers meedoen aan de Fiets Telweek. “Hoe meer deelnemers, hoe meer data. Deze gegevens zijn nodig voor het verbeteren van het fietsnetwerk. En dat is niet alleen aantrekkelijk voor mij als triatleet- maar zeker ook voor mij als vader en forens.”

Doe ook mee!
Download de App de Fiets! App en maak kans op 1 van de 20 Batavus fietsen!

Direct downloaden kan hier: