Geef jij helemaal niks om auto’s? Dan is het voor de hand liggend dat je voor een voordelige auto kiest. Een auto die precies doet waar je behoefte hebt; jou op een veilige manier van A naar B brengen. Verder stel je maar één eis aan de auto: de auto moet je zo min mogelijk geld kosten.

Herken jij je in dit verhaal? Dan is het interessant om dit artikel even door te nemen. In dit artikel vind je tips voor een auto verzekeren. Of beter gezegd: voor het verzekeren van een oudere auto. Als je zo voordelig mogelijk auto wilt rijden, kun je niet om een oudere auto heen. De oudere auto’s vertegenwoordigen weinig waarde, waardoor de aanschafprijs een stuk lager ligt. Ook de vaste kosten zijn voor een dergelijke auto bijzonder interessant. Je vindt hieronder meer informatie over het verzekeren van een dergelijke auto.

Kies voor een WA autoverzekering

In Nederland is het verplicht om een auto te verzekeren, indien de auto van openbare wegen gebruik maakt. Dit betekent dat je ook jouw oudere auto moet verzekeren, waarbij je uit drie dekkingen kunt kiezen. Je kunt voor de WA volledig casco verzekering kiezen (meest uitgebreide), voor de WA beperkt casco verzekering (de gulden middenweg) of voor de WA autoverzekering (de voordeligste).

Zoals je je wellicht al kunt voor stellen, is het aan te raden om voor de WA autoverzekering te kiezen. Die verzekering kost nagenoeg geen geld; zéker niet als je een relatief oude auto WA wilt verzekeren. De maandelijkse verzekeringskosten weet je met deze keuzes dus lekker laag te houden.

Voeg geen aanvullende verzekeringen toe

Tevens is het advies om géén aanvullende verzekeringen toe te voegen. Des te meer verzekeringen je nog als aanvulling toevoegt, des te hoger de premie wordt. Indien je het zo voordelig mogelijk wilt houden, kies je dus voor geen enkele aanvullende verzekering.

Verhoog eventueel jouw eigen risico

Wil je het maandelijks tarief nóg verder omlaag krijgen? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw eigen risico te verhogen. Op Autoverzekering.nl vind je meer informatie over deze mogelijkheid.