Of je nu rijdt op een mooie herenfiets, een stijlvolle damesfiets of een hypermoderne elektrische fiets, het is altijd mogelijk om je fiets uit te rusten met handige accessoires. De meeste fietsonderdelen dienen ervoor om je fiets praktischer te maken, waardoor je er nog veel meer mee kunt dan anders. In dit artikel zetten we een aantal handige fietsaccessoires voor je op een rijtje.

Fietsmand

Een fiets is niet het meest handige vervoersmiddel om veel spullen mee te vervoeren. Gelukkig zijn er een heleboel accessoires die meer ruimte creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een fietsmand op je fiets monteren. Je zult je verbazen over hoeveel extra spullen je nu op je fiets mee kunt nemen. Fietsmanden zijn er in verschillende soorten: zo kun je kiezen voor een trendy rieten fietsmand of een meer praktische metalen mand.

Fietstassen

Waar je met een fietsmand aan de voorkant van je fiets meer ruimte creëert, doe je dat met fietstassen aan de achterkant. Het mooie van fietstassen is dat het er gelijk twee zijn. Lekker veel ruimte dus! Fietstassen zijn in allerlei leuke uitvoeringen beschikbaar. Tip: monteer ook een afstandhouder op je fiets. Deze voorkomt dat de fietstassen tussen je spaken terecht komen.

Voorzitje

Wil je geen extra spullen, maar een extra persoon meenemen? Schaf dan een voorzitje of kinderzitje aan. Hiermee kun je op een veilige manier je zoon of dochter op de fiets meenemen. Een goed voorzitje is voorzien van veilige schouderriemen en voetsteuntjes. Zo weet je zeker dat jij en je kind veilig op de plaats van bestemming komen.

Windscherm

Neem je vaak je kind mee op de fiets, dan is een windscherm geen overbodige luxe. Hiermee bescherm je je kind tegen zon, wind en regen. Het is natuurlijk wel zo fijn als je kind een beetje comfortabel kan zitten. Een windscherm is gemakkelijk te bevestigen en is in verschillende kleuren verkrijgbaar.Woon je in het midden van het land, dan is er geen betere winkel voor fietsonderdelen dan De Fietsenmaker in Apeldoorn. Hier vind je een ruime collectie fietsaccessoires voor iedere fiets. Deze zijn via de uitgebreide webshop ook online te bestellen!