Na een succesvolle tweede editie van de Fiets Telweek zijn alle opgehaalde fietsdata geanalyseerd. Dankzij jouw bijdrage en die van de 42.600 andere deelnemers zijn ruim 1.7 miljoen fietskilometer gemeten!

In totaal fietsten alle deelnemers 416.376 ritten, met een gemiddelde snelheid van 15,8 km per uur. In de provincie Zuid-Holland zijn de meeste kilometers afgelegd: 362.526. De scholieren in Overijssel waren het meest actief. Amsterdammers reden de meeste ritten. Hier werd wel het langzaamst gefietst: gemiddeld 14,4 km p/u.

Er is meer…

In de infographic geven we je een overzicht van de meest interessante resultaten en leuke feitjes. Zo is het Smakkelaarsveld in Utrecht bijvoorbeeld het drukste fietspad en de snelste rit werd gereden in Hengelo.

Waardevolle verrijking fietsdata

In vergelijking met vorig jaar zijn er tijdens de Fiets Telweek 2016 maar liefst 585.399 kilometers meer opgehaald. De grote hoeveelheid data geeft provincies en gemeenten goede inzichten om het fietsklimaat in Nederland te kunnen verbeteren. Later dit jaar komen de fietsdata ook beschikbaar als open data via een online platform van het Fietsberaard.

07-ftw-a3pres-def-2b