passende verzekering voor je auto

Nederland is een echt fietsland. Je kunt prachtige tochten maken door adembenemende landschappen en overal kun je even stoppen voor een heerlijk kopje koffie. Voor veel mensen is fietsen dan ook de ultieme vrijheid beleven: ze gooien de fietsen achterop de auto en rijden dan naar een van de prachtige plekken die ze graag willen ontdekken. Wat we vaak zien, is dat mensen hun fiets tot in de puntjes verzorgd hebben: de ketting staat goed in het vet, de remmen zijn perfect afgesteld en de fiets is goed verzekerd. Helaas geldt niet altijd hetzelfde voor de auto waarin mensen rijden. Daardoor kan het zomaar gebeuren dat je je fietstocht in het water ziet vallen, omdat je met pech langs de weg komt te staan. Heb je echter een goede autoverzekering afgesloten, dan kun je dit probleem eenvoudig en snel oplossen. Wij laten je zien hoe je zelf eenvoudig een goede polis kunt afsluiten.

 

Een autoverzekering bestaat uit twee onderdelen 

Als je in Nederland met een auto op de openbare weg wilt rijden, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. De basisverzekering bestaat uit drie onderdelen waarvan je er een moet kiezen. De opties zijn gebaseerd op de leeftijd van je wagen. Is je wagen nieuw, of maximaal zes jaar oud, dan is de allrisk verzekering de beste keuze. Met dit pakket kun je alle vormen van schade die je opgelopen hebt, laten herstellen. Heb je een auto van tussen de zes en negen jaar oud, dan is de WA+ Beperkt Casco een verstandige keus. Met deze polis kun je geen schade aan je eigen auto als gevolg van een ongeluk laten herstellen, maar je kunt je verzekering wel inschakelen als je schade hebt door brand, inbraak of door een aanrijding met een loslopend dier. Tot slot is er de WA verzekering auto. Met deze optie zorg je er voornamelijk voor dat je aan je wettelijke verplichting voldoet. 

 

Vergeet niet om ook de aanvullende verzekeringen te checken 

Wij raden je aan om niet alleen maar te zorgen dat je aan je wettelijke plicht voldoet, maar dat je ook kijkt hoe je zoveel mogelijk uit je verzekering kunt halen. Ga je namelijk je autoverzekering berekenen, dan zul je zien dat je ook nog aanvullende polissen kunt toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan pechhulp. Dit is een vaak gekozen optie en dat is niet zonder reden. Krijg je onderweg te maken met mankementen en kun je niet meer verder rijden, dan kun je gelijk een monteur inschakelen die je kant op zal komen. Indien mogelijk en wanneer de situatie het toestaat, zal hij het probleem achterhalen en gelijk oplossen. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen, zodat je alsnog op je bestemming zult aankomen. 

 

Wist je dat je korting kunt verdienen op je autoverzekering? 

Omdat niemand meer wil betalen dan nodig is, willen we je wijzen op de mogelijkheid om korting op je verzekering te krijgen. Hoe langer je geen gebruikmaakt van je verzekering, hoe lager je premie kan worden. Zorg er dus voor dat je verantwoordelijk rijdt en geen onnodige risico’s neemt. Hierdoor zal je zogenaamde no-claimkorting oplopen waardoor je steeds minder betaalt voor je verzekering.