In Nederland kunnen we leidingwater gewoon drinken. Daarom zijn er strenge regels over wat er wel en niet in dit drinkwater mag zitten. Hierbij gaat het onder meer over bepaalde hoeveelheden natrium, ijzer, calcium en zout in het water. Verder zijn er specifieke regels over het minimale zuurstofgehalte en zijn er speciale regels over bacteriën in het drinkwater. Door al deze strenge regels ben je zeker van drinkwater van topkwaliteit, overal in je huis. Toch is er nog wel een klein punt van aandacht. De regels schrijven voor dat onder meer calcium in een bepaalde hoeveelheid aanwezig mag zijn. Dit calcium is weliswaar niet schadelijk voor de gezondheid, maar toch kan het slim zijn om het uit je water te filteren. Het beste doe je dit met een waterontharder. Daarnaast kun je een speciale waterfilter toevoegen. Deze wordt na de ontharder geplaatst, zodat beide apparaten samen kunnen zorgen voor heerlijk schoon water in huis.

Wat doet een waterfilter precies?

Een waterfilter van softwatersystems.nl of een vergelijkbaar bedrijf zorgt voor een nog betere zuivering van je leidingwater. Overigens kun je bij Soft Water Systems ook terecht voor waterontharder in Rotterdam. Hoewel elke waterleverancier zorgt voor goed drinkbaar water dat conform de geldende norm gereinigd is, blijven er toch nog allerlei stofjes in het water achter. Denk bijvoorbeeld aan minuscule deeltjes van medicijnen of hormonen en vervelende bacteriën die voor het blote oog niet zichtbaar zijn. Jouw nieuwe waterfilter haalt nog meer van dit soort ongewenste vervuilers en ziekteverwekkers uit je drinkwater. Daarnaast filtert het apparaat ook stoffen als chloor, pesticiden, lood en andere metalen uit het water. Op deze manier krijg je drinkwater van nog betere kwaliteit binnen. Dit komt je eigen gezondheid en die van je gezinsleden absoluut ten goede.

Beter voor jou en je huishoudelijke apparaten

Het belangrijkste element in de waterfilter van softwatersystems.nl is het actieve koolfilter. Dit filter moet gemiddeld één keer in het jaar vervangen worden. De installatie van het apparaat is heel eenvoudig. Hierna zorgt de filter direct voor nog schoner water in huis. Naast de positieve uitwerking op je gezondheid is dit zachtere en schonere water ook veel beter voor je apparaten. Denk bijvoorbeeld aan de waterkoker, het strijkijzer, maar ook de wasmachine en de vaatwasser.