Waarom een mountainbike les?
Als fervent mountainbiker ken je de kick van door de natuur crossen op je fiets. Het gevoel van de wind in je gezicht en de spanning die door je lichaam giert, zijn onbeschrijfelijk. Maar mountainbiken kan ook behoorlijk uitdagend zijn. Vooral als je net begint met mountainbiken of als je al een tijdje fietst maar geen vooruitgang (meer) boekt.

Nu hoor ik je denken: “Maar ik mountainbike al jaren, ik weet toch alles al?” Het doet zeer om het je te moeten vertellen, maar waarschijnlijk weet je nog niet álles! Je kunt altijd beter worden, dus genoeg reden om bijles te nemen na school- (of werk) tijd. Bovendien is mountainbike les ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en deel uit te maken van de mountainbike community. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een gezellige groep om mee te fietsen of naar een groep die je uitdaagt om harder te rijden, mountainbike lessen zijn de perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten en jezelf te verbeteren.

Wat leer je tijdens een mountainbike les?

Tijdens een mountainbike les leer je niet alleen de basisbeginselen, maar ook meer geavanceerde technieken zoals het juist nemen van bochten, afdalingen, pumps, jumps en drop-offs. Instructeurs die mountainbikelessen geven, zijn experts in hun vakgebied en kunnen je helpen om de technieken volledig onder de knie te krijgen.

Mountainbikelessen zijn niet alleen voor beginners. Zelfs de meest ervaren mountainbiker kan baat hebben bij het volgen van lessen. Alleen al de observatie en het analyseren – van jouw maniertjes en gewoontes op de fiets – kan enorme openbaringen opleveren. Het kan je trouwens ook helpen om je uithoudingsvermogen te vergroten en je algemene fitheid te verbeteren. De lessen zijn zo opgebouwd dat je geleidelijk aan meer uitdagingen aangaat en jezelf steeds meer pusht. Zo leer je om gedoseerd en bewust je grenzen te verleggen en beter te worden op die twee wielen!

Waar kun je een mountainbike les volgen?

Er zijn gelukkig veel plekken waar je mountainbike lessen kunt volgen. Bijvoorbeeld bij fietsclubs of mountainbike-verenigingen. Deze clubs organiseren vaak lessen voor zowel beginners als gevorderden, waar je in een gezellige groep kunt fietsen en van elkaar kunt leren.

Er zijn ook mountainbike-parken waar je lessen kunt volgen. Dit zijn speciale parken met uitdagende paden en obstakels waar je je mountainbikevaardigheden kunt verbeteren. Het voordeel van lessen volgen in een mountainbike-park is dat je de technieken direct kunt toepassen op de uitdagende paden en obstakels in het park.

Wanneer is jouw eerste mountainbike les?

Kortom, mountainbikelessen zijn een geweldige manier om jezelf uit te dagen en nieuwe vaardigheden te leren. Of je nu een beginner bent of een ervaren mountainbiker, er is altijd ruimte om te leren en jezelf te verbeteren. Dus trek je mountainbikeschoenen aan en ga op zoek naar een mountainbike les bij jou in de buurt. Wie weet ontmoet je nieuwe fietsvrienden en leer je nieuwe technieken om jezelf uit te dagen op de fiets. Veel fietsplezier!