De beste afmetingen voor een fiets voor dames

Fietsen zijn er in verschillende formaten. Het hangt af van jouw lengte of je jouw voeten nog makkelijk op de grond kunt krijgen als je van de fiets afstapt. Een te hoge fiets met een te grote frame maat kan onveilig zijn bij het stoppen, afremmen en op en afstappen. Daarom zijn er speciale frame maat modellen. Zo heb je een kinderfiets, kleine damesfiets voor kortere lengtes en grotere dames fietsen voor langere vrouwen. Een te kleine frame maat kan weer last geven van de knieën. Daarom kan je voor een damesfiets de winkel vragen om advies. Zelf kun je door middel van de binnenbeen lengte de framemaat berekenen. Dit gaat vanaf de grond naar de hoogte van het kruis waar het zadel komt. Daarna vermenigvuldig je jouw lengte met 0,68. Dan heb je de juiste frame maat.

Damesfiets framemaat

Diverse framematen horen bij damesfietsen. Bij een lengte tussen de 149 en 166 cm past een framemaat van 46 cm. Ben je tussen de 159 en 176 cm? Dan kun je het beste kiezen voor frame maat 50. Een lage instap welke je veel terug ziet bij een elektrische damesfiets maakt op en afstappen makkelijk. Een mountainbike heeft weer ander soort framematen dan een een damesfiets. Dit geld ook voor herenfietsen. Een damesfiets heeft een speciale laag midden frame. Bij herenfietsen is er altijd een horizontale stang aanwezig en bij deze ontbreekt de lage instap. De Gazelle Grenoble C8 HMB is een zeer compacte damesfiets voor stedelijk gebruik. De gebruikte technologie is zeer uitgebreid en de fiets zit zeer comfortabel door de juiste vering. In de versies goud en platina verkrijgbaar. Met een accu radius van 115-145 km. De fiets is in diverse framematen te krijgen van 46 als kleinste damesfiets maat tot 61 als grootste maat.

Elektrische damesfiets

De elektrische damesfiets heeft een fijn rijcomfort. De beste fiets vind je in de fietsenwinkel of online. Ook de Finez E-go® Power is een zeer elegante en goede dames e-bike. De accu met een radius van 625 kwh geeft een enorme afstandsbooster. Je kunt er dus diverse stedentrips mee fietsen. Voordeel is de lage instap bij de damesfiets zodat op en afstappen zonder moeite gaat. De frame maten zijn 48, 53, 57 en 61 voor de damesvariant. Accu’s en afstanden variëren van 110 km tot zelfs 175 km. De e-bike is dus een duurzaam vervangend vervoermiddel voor de auto.